Troll i Ord

En ukristelig blanding paganisme og heksekunst

                             Om "Troll i Ord", og meg selv

Magdalene - El Greco

Velkommen til nok en paganistisk nettside, kun til for å hjelpe dem som søker. Velg og vrak, jeg forteller for det meste kun om praktisk paganisme og det jeg kan og har erfart. Dette er ikke noen navngitt tradisjon annet enn en generell naturtroblanding. Informasjonen er samlet fra mange forskjellige kilder og tradisjoner og er renset for guddommer og åndelære. Temaene er lagt opp slik jeg synes de er lettest å få tak på, men krever et visst grunnlag av generelle kunnskaper om paganisme.

Kos deg mens du leser, men ikke knus noen vaser på veien. Der hvor jeg har funnet ut at det er lettest å bruke andres ord vil og bør du finne en kildelink, men mye av informasjonen går igjen, så ofte er man uten sjanse til å vite hvor det har sitt opphav. Ikke nøl med å sende trusselmail dersom du ser noe sånt. Resten har jeg samlet og skrevet selv, kopiering uten lov vil føre til hårvekst mellom tærene og kronisk mamma-stemme i ørene.

Hvorfor har jeg laget "Troll i Ord"?
Jeg har lest, studert, snoket og bladd frenetisk i mange år nå, i hver krok av internett, biblioteket og mine egne erfaringer for å lære å skape min paganistiske tilværelse, men jeg har tilbrakt like mye tid med å undre meg over hvor i helsike jeg kunne få svar på et par enkle spørsmål angående dette gigantiske emnet Paganisme (sus og sukk). Retningen Wicca ser ut til å ta opp mesteparten av informasjonsflommen, og jeg har selv vært innom det, inntil jeg fant ut at jeg ikke klarte å presse meg selv inn i en annen form enn den som skapte meg.

De fleste som følger Wicca-retningen har en felles lidelse: Kopieringssyndromet, en ondartet sykdom som lett fører til frustrasjon for en som ønsker varierte informasjonskilder for å kunne balansere og velge hva som er mest riktig for en selv. Jeg orker ikke høre flere engelsk-norske paganistiske ord og begreper, flere troslover, ”spells”, urtenavn som ingen har giddet oversette til norsk engang, men bare ført opp fordi det står i en populær bok. Jeg føler jeg vasser i wicca opp til ørene, alle skriver det samme, og de skriver det dårlig.

Det samme gjelder nyfunnede New Age-fantaster som bestemmer seg for å gi seg selv et nytt kraftnavn. Et eller annet sted der ute finnes det en liste over stereotypiske indianerlignende navn som: Pixie Raven Dust, Astarte Wolf, Silver Luna, Fairie Moonriver, Apollo Bear Amethyst. Jeg mener, det går an å velge noe originalt... Som Snikende Kråkebolle, Smellende Måkefjert, Månemus eller Pretensiøs Kontorape.

“Svart magi”
Et annet tema jeg føler meg tvunget til å nevne, er noe som har oppstått etter at jeg startet opp den første Troll i Ord-siden (på geocities) for mange år siden, og fulgt meg siden den gang. Jeg snakker om Wicca-fanatikere og deres holdning til “svart magi”. De fleste av disse fanatikerne har ikke engang giddet å LESE det som står på nettsiden, de plukker opp en frase her og en frase der og antar høyt og hellig at jeg driver med svart magi, eller så har de blitt sendt hit på oppfordring fra andre fanatikere. Samtidig er det disse menneskene som skriker høyest om at andre radikale religioner undertrykker deres religion. Nå, for det første, dersom du ikke liker en nettside, så finnes det en knapp som tar deg tilbake der du kom fra (landet av regnbuer, enhjørninger og kanelboller tydeligvis). For det andre, så har jeg kun én erfaring med såkalt “svart magi”, og det var før jeg var tenåring. På den tiden hadde jeg ingen anelse om paganisme og magi. I teksten som omhandler denne episoden, har jeg forklart hvorfor, og også hva som skjedde etterpå, at jeg ikke anbefaler det til noen å gjøre det samme.

Sist, men ikke minst, bare fordi jeg refererer til “svarte magiformer” som binding osv, betyr ikke det at jeg praktiserer det selv. Om det skal være slik i vår verden at vi verken snakker eller skriver bøker om emner som er ubehagelige, negative eller farlige, så ender vi raskt opp med stor uvitenhet og naivitet. Det blir som å tie nazismen og 2. verdenskrig i hjel, og resultatet vi kan vente er at det kan skje igjen, fordi ingen ser varselslampene blinke på forhånd. Jeg er totalt for åpenhet rundt absolutt alle tema, og å tilegne meg og andre så mye informasjon som det er fysisk mulig, for først da kan vi se helheten og trekke konklusjoner om hvorfor noe er bra eller mindre bra. Ondskapen skal ikke ties i hjel, den skal snakkes til døde.
 
Oppbygningen av temaene
Men nok hysteriske, kvinnelige spasmer, jeg har dårlig nok ry når det gjelder humør fra før av. Jeg stiller meg selv alltid de samme spørsmålene når jeg lærer om et nytt tema. HVA er det? Hva står det om det i HISTORIEN? HVORDAN gjøres det? HVORFOR gjøres det? Ja, det stemmer, alle spørreformene du lærte på barneskolen. Jeg vil ikke gjøre noe uten å vite alt om det. Tough luck, en sann vis person vet at han eller hun aldri vil kunne vite alt om alt, sier du kanskje. Ja, det stemmer, men jeg kan gjøre mitt beste for å skape en viss følelse av tilfredshet, og det får jeg ikke før jeg har svart på de fire H-ene.

Jeg er ikke pretensiøs, og har ingen forhåpninger om at du skal elske siden min og kaste sjokolade etter meg, men for å spare deg tid og tanngnisninger har jeg lagt ut all vital informasjon jeg har samlet i løpet av 15 år. Jeg vet i alle fall at jeg har savnet en helnorsk side som prøver å forklare HVORFOR, i stedet for å bare si at ”slik er det, slutt å mukke og skriv i gjesteboken min”. Jeg ER ikke noe spesielt, jeg bare elsker det magiske livet og vet at det er det rette livet for meg, men “troen” min gjennomsyrer ikke hele mitt liv, jeg holder de to separat, fordi jeg ikke føler det er sunt å bruke for mye tid på bare én ting. Du kan slenge så mange begreper du vil etter meg, jeg skal ikke holde det mot deg.

Innholdet på denne siden er rensket for info om guddommer annet enn et mytologisk referanseregister. Jeg tror ikke på guddommer annet enn som symboler som kan hjelpe meg på veien. Jeg fokuserer på den praktiske delen av paganisme og naturtro. Jeg tror på det jeg kan se; månen, solen, naturen og elementene som utgjør jorden. Dette krever at jeg også tror på meg selv etter som jeg må se meg selv i speilet hver morgen, men det er et annet selvkritisk rottereir ;) Jeg anerkjenner at magi er både vond og god, uten det ene kan ikke det andre eksistere. Det er naivt å ignorere den mørkere magiens historie fordi det ikke passer snillismen som har brutt ut innen New Age-miljøet. Tenk på den snillismen før du trekker kniven mot meg. Jeg bare mener til den store medaljen. Det kan godt hende universet ler seg i hjel hver gang jeg prøver meg på magi. Jeg bare håper på latter fremfor en lynkile i ryggen. Det MÅ gjøre vondt.

Hvorfor navnet “Troll i Ord”?
Navnet "Troll i Ord" har jeg valgt fordi det på en måte sier alt om hva magi handler om, at det kan gå troll i ord, altså; om man ytrer ordene, så skjer det. Hvem har ikke snakket om noe, bare for å finne at neste dag skjer det noe som har med emnet å gjøre? Ja... Og så høres det skikkelig mystisk ut, hehe.

Om meg
Jeg velger konsekvent å ikke fortelle for mye om meg selv på grunn av at jeg 1: er utrolig paranoid, 2: hater påtvunget misjonering og egoisme og 3: er lei av å bli ledd av for hva jeg tror på. Jeg lever et aktivt liv på nettet (ja, supernerd!) utenom denne siden, og ønsker at dette skal være en side av meg som kun paganister og interesserte må holde ut med. Ønsker du å vite mer kan du heller ta kontakt, jeg er egentlig veldig snill etter at noen har foret meg.

Til slutt vil jeg takke alle som har lagt igjen snille ord og oppmuntret meg til å fortsette utbyggingen av “Troll i Ord” (og stilt meg mange rare spørsmål ;)), i gjestebøker, kommentarfelt eller på e-post, det virker som om mange finner den informasjonen de er ute etter, og det er hele målet og meningen for meg.

Alder: 30.
Stjernetegn: Løven (men jeg har ganske mye kreps i meg også, en uheldig kombinasjon når du er ment å være festens midpunkt, men hater oppmerksomhet ;)).
Bosted: Bergen.
Interesser: litteratur, musikk, skriving, mytologi og historie, matlaging, naturopplevelser og å sitte foran dataen i timesvis til jeg må tvinges ut av sofaen med kubein.
Magisk favorittfelt: urtemagi og sabbater (ingenting er som en god fest med dypere mening).
Husdyr: en psykotisk kattunge / ung katt som liker å henge på ryggen min etter klørne, og blande seg opp i absolutt alle ting jeg (prøver å) gjør(e). Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har forsøkt å ta bilder av ting jeg gjør privat for å legge dem ut på nettsiden, og endt opp med tjue bilder av en katt som ruller seg i urter, krystaller og papirer.

Kim Novak og Piwacket fra "Bell, book and candle"