Troll i Ord

En ukristelig blanding paganisme og heksekunst

            Forstå Ånden / Akasha / Eteren - Det Femte Element

Ordet "eter" eller "eterisk" stammer fra den greske guden Aither, som var en personifikasjon av en av de tre typene luft, han var den øverste lysende og skimrende luften, og hans navn betyr "overluft". Ordet ”akasha” stammer fra sanskrit, ”kash”, som betyr ”å stråle, å skinne”. Begge disse ordene er varianter for det mange kaller Ånden, eller det femte element innen heksekunsten.

Ånden er alt og ingenting, fysisk og substansløs, den omhyller alt i universet, og det er dette spillerommet som tillater oss å sende energier frem og tilbake. Noen ser på Ånden som en universell livskraft, andre ser på den som bindeleddet mellom menneskets fysikk og sjel, eller rett og slett at Ånden er menneskets sjel.

Jeg ser på Ånden som mennesket i elementenes verden. En heks jobber med jord, luft, ild og vann, men uten seg selv som bindeledd skjer det ingenting. Sånn sett kan man si at Ånden er ens egen hjerne, tankekraft, fysiske påvirkning og vilje. Fordi dette elementet er så vanskelig å forstå, kan det være like vanskelig å vite hvordan man bruker det i magien. Før du bryter ut i gråt, har jeg et svar, om du mediterer, dagdrømmer, driver med kampsport eller yoga, eller har en eller annen metode for mental avslapning, så er du halvveis der. Inkorporer de andre elementene inn i denne aktiviteten, for eksempel lysmagi og meditasjon, så har du jaggu en magisk formel. Gratulerer!

Handling: å være, menneskeånden.
Kraft: årsaken til skapelsen av de andre elementene.
Kjønn: androgyn.
Beskrivelse: livskraften, transformasjon, forandring, essens, balanse, blåhvitt lys, tidløshet, romløshet, intuisjon, tomhet, ånden bringer alle elementene sammen.
Magisk arbeid: religiøst, trosarbeid.
Vindretning: sentrum, midten.
Sans: hørsel.
Følelse: ekstase, total glede.
Tid: bortenfor all tid, likevel nå og all tid.
Årstid: snurringen av årshjulet, livet.
Livsfase: reinkarnasjon, intetværende.
Stjernetegn: alle.
Farger: gjennomsiktig, hvit, svart, ultrafiolett.
Redskaper: staven, dolken, gryten, krystall.
Planter: misteltein, mandeltre, grantre, hestehov.
Steiner: meteoritt, diamant, kvartskrystall, jett, svart onyx.
Røkelse: blandingsrøkelser, frankincense.
Tarot: Narren, Dommen, den store Arkana.
Dyr: sfinks, enhjørning, alle dyr.
Instrumenter: trommer (tordenskrall).
Symbol: likearmet kors, sirkelform, symboler for uendelighet, et hvitt egg, spiral.
Ånder: Engler.


Åndens Magiformer

Meditasjon
Visualisering
Yoga
Bønn
Drømmer